ОПШТИНА СЕЧАЊ ДОБИЛА 43 МИЛИОНА ДИНАРА ЗА РЕКОНСТРУКЦИЈУ АТАРСКИХ ПУТЕВА И УРЕЂЕЊЕ ВОДОВОДНЕ МРЕЖЕ

Покрајински секретаријат за пољопривреду, шумарство и водопривреду определио је преко 43 милиона динара за реконструкцију атарских путева и уређење водоводне мреже у неколико насељених места.

Предраг Рађеновић председник општине Сечањ је у покрајинском скретаријату за пољопривреду, шумарство и водопривреду потписао три уговора о суфинансирању атарских путева у Јарковцу, Неузини, Јаши Томићу и Шурјану а за уређење водоводне мреже у Крајишнику, Неузини, Јарковцу, Банатској Дубици и Боки.
За атарске путеве покрајина је обезбедила 13 милиона динара, што чини 57 одсто укупне вредности радова. Остатак средстава, више од десет милиона обезбедила је локална самоуправа.

Уређење атарских путева стабилизацијом вршиће се у Јарковцу, Неузини, Јаши Томићу и Шурјану. То је наставак пројекта на уређењу, а током прошле године урађена је „стабилизација“ атарског пута Бока-Јарковац.

Заједничким средствима покрајине и општине Сечањ биће финансирана замена водоводне мреже у Банатској Дубици. Прва фаза је потпуна замена чворишта а друга, која би требала почети на јесен, јесте потпуна замена азбестних цеви у селу. До сада је то урађено у Крајишнику, Неузини и Јарковцу а Банатска Дубица је четврто село по реду.

Три и по милиона биће уложено за замену једног крака водовода у Боки што је до сада мештанима представљало велики проблем.

По речима председника општине Сечањ Предрага Рађеновића, сви ови радови требали би бити завршени до краја октобра, а већ у петак се креће са административним делом. Поред ових планиране су и друге инвестиције, а прва следећа за коју се обезбеђују средства је решавање проблема дивљих депонија.