Untitled

 

 

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST 

 

Opština Sečanj uspešno realizovala projekat


 “ZNANjEM I PRAKSOM DO ZAPOSLENjA MLADIH”

 


Maja meseca završava se realizacija projekta “ZNANjEM I PRAKSOM DO ZAPOSLENjA MLADIH” koji je Opština Sečanj realizovala u partnerstvu sa Opštinom Žitište i Regionalnim centrom za društveno-ekonomski razvoj – Banat (RCR Banat), a koji je finasiran od strane Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije u okviru Javnog konkursa za podršku jedinicama lokalne samouprave, u sprovođenju omladinske politike na lokalnom nivou.


Tim povodom, u sredu, 24. maja 2017 godine, u prostorijama Opštine Žitište, održana je  završna konferencija projekta a prisutnima na konferenciji obratili su se predsednik opštine Žitište g-din Mitar Vučurević, lokalni asistent projekta g-đa Jelena Travar Miljević i menadžer projekta g-din Branislav Milosav, koji su predstavili najznačajnije aktivnosti i postignute rezultate projekta.


Od početka realizacije, projekat je  uključio 40 mladih nezaposlenih lica sa teritorije partnerskih lokalnih samouprava, od kojih je, nakon završenih teorijskih obuka iz oblasti zanatstva i moderne poljoprivrede, njih 20 upućeno  na tromesečnu radnu praksu kod odabranih mentorskih preduzeća. Radna praksa je bila finansirana od strane projekta, a 20 mladih nezaposlenih lica imalo je priliku da teorijski stečena znanja primene u praksi, dodatno unaprede svoje kompetencije i ostvare stalno zaposlenje. Da je ceo koncept bio dobro isplaniran i uspešno sproveden, svedoči podatak da će najmanje njih 5 nastaviti rad u mentorskim kompanijama, dok se očekuje da jedan broj lica zasnuje radni odnos u narednim mesecima.


Putem usklađivanja kompetencija mladih nezaposlenih lica sa potrebama tržišta rada, projekat je omogućio mladima da steknu nova znanja i veštine, kao i neophodno radno iskustvo, koje je jednom broju mladih obezbedilo stalno zaposlenje. To je svakako i najznačajniji rezultat projekta, koji predstavlja samo jedan u nizu napora koje Opština Sečanj i ostale lokalne samouprave u Banatu, zajedno sa Razvojnom Agencijom Banat, čine u pogledu smanjenja dugoročne nezaposlenosti u regionu.

Realizacija projekta trajala je 7 meseci, a ukupna vrednost projekta bila je 2.906.000,00 dinara.


Kontakt detalji:
Dejana Milošević – Lokalni asistent projekta, Vožda Karađorđa 57, Sečanj, tel. 069/8022414, e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. .

 

 

 

 

Untitled1

Projekat „Znanjem i praksom do zaposlenja mladih“, sprovodi opština Žitište, u partnerstvu sa opštinom Sečanj i Regionalnim centrom za društveno-ekonomski razvoj – Banat, finansira Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije


 


 

Kontakt

  • Adresa: Vožda Karađorđa 57, Sečanj
  • Telefon: 023/ 3841-111, 023/ 3841-410
  • Fax: 023/3842-031
  • E-mail:  Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.  
  • Website: www.secanj.rs