Расписани нови конкурси Развојног фонда АП Војводине – повољнији услови кредитирања

 

 

Расписани нови конкурси Развојног фонда АП Војводине – повољнији услови кредитирања

Надзорни одбор Развојног фонда АП Војводине усвојио је нове конкурсе за правна лица и предузетнике, за регистрована пољопривредна газдинства и за локалне самоуправе.

Како наводе у Развојном фонду Војводине нове кредитне линије су знатно повољније у односу на претходни период. Процедура је поједностављена, а средства обезбеђења значајно смањена.

Каматне стопе годишње износе 1% уколико је средство обезбеђења банкарска гаранција и 2% уколико је средство обезбеђења хипотека када корисник кредита долази из локалне самоуправе са територије Војводине које се налазе у трећој и четвртој групи развијености ( Алибунар, Бач, Бела Црква, Жабаљ, Житиште, Ириг, Ковачица, Ковин, Мали Иђош, Нова Црња, Нови Бечеј, Оџаци, Пландиште, Сечањ, Србобран, Тител, Чока, Шид и Опово ). Каматне стопе су више за један процентни поен уколико корисник кредита долази из локалне самоуправе које спадају у прву и другу категорију развијености и у зависности од инструмента обезбеђења износе 2 или 3% годишње

Директор Развојног фонда господин Горан Савић изјавио је да је у току 2017.године кроз конкурсе опредељено 2,5 милијарде динара, односно приближно 20 милиона евра. Такође, средства обезбеђења смо знатно прилагодили тренутној ситуацији на тржишту па ће привредницима и пољопривредницима бити у великој мери олакшано њихово коришћење.

Када је реч о грејс периоду који пружамо нашим клијентима, морам да напоменем да су то тренутно најдужи рокови који се могу наћи у понуди кредитних линија. За инвестиционе пројекте опредељен је период мировања отплате до 24 месеца, а за обртна средства до 6 месеци.

Такође, омогућено је и давање ручне залоге на новокупљену погонску механизацију код кредитирања регистрованих пољопривредних газдинстава па тако сада пољопривредници уз 20% учешћа могу дати залогу на предмет куповине. Важно је напоменути да је смањена и накнада за обраду кредитног захтева са 10.000 на 5.000 динара.

Трудимо се да покретачима привредних активности маскимално изађемо у сусрет и то ћемо чинити у наредном периоду. Обилазимо војводјанске општине, причамо са привредницима и пољопривредницима и њиховим захтевима излазимо у сусрет.

 

Опширније...

OБАВЕШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ - „НОДУЛАРНИ ДЕРМАТИТИС“

                                

OБАВЕШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

 

 

Поводом регистрованог вирусног обољења „нодуларни дерматитис“ тзв. болест кргаве коже код говеда, Влада Републике Србије обавештава грађане да се вирус не преноси на људе и да нема разлога за забринутост, као и да је надокнада штете за прве регистроване случајеве већ почела.

Апелујемо на власнике говеда који примете неке од сиптома болести – чворићи који се претварају у красте или ране на кожи, отицање ногу, кашаљ, обилно цурење из носа, излучивање пљувачке, сузење очију, инфекција ока и грозница - да се обавезно јаве свом ветеринару. Оболела животиња је исцрпљена, одбија да једе и губи на тежини.

Нодуларни дерматитис се у Србији појавио код говеда пошто је претходно регистрован у Бугарској и Македонији. Будући да је регистрован мали број случајева оболелих говеда и да је под пуном ветеринарском и санитарном контролом, Влада Србије апелује на грађане да не подлежу непровереним информацијама, већ да за сваку недоумицу контактирају надлежне институције. 

 

 

ЗАКОН О ЗАШТИТИ СТАНОВНИШТВА ОД ЗАРАЗНИХ БОЛЕСТИ

Преузми овде

 


 

Обавештење за јавност

 

Република Србија

Аутономна Покрајина Војводина

ОПШТИНСКА УПРАВА

Број: 013-2/2016-I

Дана: 08.03.2016. године

Сечањ

 

О Б А В Е Ш Т Е Њ Е

 

         Дана 24.04.2016. године одржаће се избори за народне посланике народне Скупштине Републике Србије и избори за одборнике Скупштина јединица локалне самоуправе

 

         У циљу ажурирања бирачког списка, обавештавамо грађане општине Сечањ да се јединствени бирачки списак грађана налази у просторији Скупштине општине Сечањ, улица Вожда Карађорђа број 57 у канцеларији бр. 9 и 27.

         Увид у бирачки списак грађани могу извршити сваким радном даном и суботом од 7,00 – 14,30 часова и у складу са Законом о избору народних посланика („Службени гласник Републике Србије“, бр. 35/2000, 57/2003, 72/2003, 75/2003, 18/2004….104/09, 36/2011 и др. Закона о јединственом бирачком списку „Службени гласник РС“, бр. 104/2009 и 99/2011) и тражити упис, брисање, измену, допуну или исправку бирачког списка, закључно са даном 08.04.2016. године.

         Од проглашења изборне листе право на увид и на подношење захтева за измену бирачког списка има и подносилац изборне листе, по истом поступку по коме то право имају и грађани. Уз захтев се прилажу потребни докази.

         Захтев за упис, брисање, измену, допуну или исправку бирачког списка подноси се органу за вођење бирачког списка. Уз захтев се прилажу и потребни докази.

         Бирач који није уписан у бирачки списак уписује у бирачки списак до његовог закључења Општинска управа, а од његовог закључења, па све до 72 часа пре дана избора Министарство надлежно за послове управе.

         Обавештавају се сви пунолетни грађани Републике Србије који су привремено одсељени из места пребивалишта да могу бити уписани у бирачки списак општине Сечањ 5 дана пре дана закључења бирачког списка на основу потврде о пријави боравка у овој општини и они могу само да гласају за народне посланике у народној Скупштини Републике Србије.

         Сви грађани који желе да провере да ли се налазе у бирачком списку могу то и да ураде путем телефона 841-428 у периоду од 8,00 – 14,00 часова.

НАЧЕЛНИК ОПШТИНСКЕ УПРАВЕ

Раденко Угрчић 

 


 

 

ОБАВЕШТЕЊЕ   Преузми овде

 

 

 

 

ОБРАЗЦИ ЗА ЛОКАЛНЕ ИЗБОРЕ - 2016

 

 

ОБРАЗЦИ ЗА ЛОКАЛНЕ ИЗБОРЕ - 2016   Преузми овде

 

 


 

 

Контакт

  • Адреса: Вожда Карађорђа 57, Сечањ
  • Телефон: 023/ 3841-111, 023/ 3841-410
  • Фах: 023/ 3842-031
  • E-маил:  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.  
  • Интернет презентација: www.secanj.rs