Untitled

 

 

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ 

 

Општина Сечањ успешно реализовала пројекат


 “ЗНАЊЕМ И ПРАКСОМ ДО ЗАПОСЛЕЊА МЛАДИХ”

 

 

Маја месеца завршава се реализација пројекта “ЗНАЊЕМ И ПРАКСОМ ДО ЗАПОСЛЕЊА МЛАДИХ” који је Општина Сечањ реализовала у партнерству са Општином Житиште и Регионалним центром за друштвено-економски развој – Банат (РЦР Банат), а који је финасиран од стране Министарства омладине и спорта Републике Србије у оквиру Јавног конкурса за подршку јединицама локалне самоуправе, у спровођењу омладинске политике на локалном нивоу.

Тим поводом, у среду, 24. маја 2017 године, у просторијама Општине Житиште, одржана је завршна конференција пројекта а присутнима на конференцији обратили су се председник општине Житиште г-дин Митар Вучуревић, локални асистент пројекта г-ђа Јелена Травар Миљевић и менаџер пројекта г-дин Бранислав Милосав, који су представили најзначајније активности и постигнуте резултате пројекта.

Од почетка реализације, пројекат је укључио 40 младих незапослених лица са територије партнерских локалних самоуправа, од којих је, након завршених теоријских обука из области занатства и модерне пољопривреде, њих 20 упућено на тромесечну радну праксу код одабраних менторских предузећа. Радна пракса је била финансирана од стране пројекта, а 20 младих незапослених лица имало је прилику да теоријски стечена знања примене у пракси, додатно унапреде своје компетенције и остваре стално запослење. Да је цео концепт био добро испланиран и успешно спроведен, сведочи податак да ће најмање њих 5 наставити рад у менторским компанијама, док се очекује да један број лица заснује радни однос у наредним месецима.

Путем усклађивања компетенција младих незапослених лица са потребама тржишта рада, пројекат је омогућио младима да стекну нова знања и вештине, као и неопходно радно искуство, које је једном броју младих обезбедило стално запослење. То је свакако и најзначајнији резултат пројекта, који представља само један у низу напора које Општина Сечањ и остале локалне самоуправе у Банату, заједно са Развојном Агенцијом Банат, чине у погледу смањења дугорочне незапослености у региону.

 

Реализација пројекта трајала је 7 месеци, а укупна вредност пројекта била је 2.906.000,00 динара.

 

 

Контакт детаљи:

Дејана Милошевић Локални асистент пројекта, Вожда Карађорђа 57, Сечањ, тел. 069/8022414,  e-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. .

 

 

 

 

Untitled1

Projekat „Znanjem i praksom do zaposlenja mladih“, sprovodi opština Žitište, u partnerstvu sa opštinom Sečanj i Regionalnim centrom za društveno-ekonomski razvoj – Banat, finansira Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije