"Sport za

toleranciju"

 

U okviru IPA Programa prekogranične saradnje Rumunija - Srbija, opština Sečanj, sa svojim partnerom, opštinom Pečiu Nou iz Rumunije, realizuje projekat „Sport za toleranciju“.

Završne aktivnosti u projektu Sportom do tolerancije

 

-Završne aktivnosti u projektu Sportom do tolerancije -

 


 

 

U okviru završnih aktivnosti u projektu Sportom do tolerancije u opštini Peču Nou u Rumuniji projektni tim na čelu sa projekt menadžerom Selestan Laura organizovali su školu fudbala u trajanju od 05.04.2014. do  19.04.2014. godine.

Projektom je predviđeno da iz opštine Sečanj, deci iz Rumunije, gosti budu dečaci koji su bili domaćini svojim vršnjacima u 2013. godini. Sam odlazak je bio zaista dirljiv, jer je većina dece prvi put samostalno  bez roditelja odlazilo od svojih domova. Najpre je bilo smeha, ushićenje sve do ulaska u autobus koji su partneri iz Rumunije poslali da bi prevezli decu iz Sečnja do Peču Nou, a onda, kad je trebalo da se krene žamor je utihnuo i poneka suza se pojavila na dečijim licima, uz setan pogled ka roditeljima. Ali već u autobusu došlo do opuštanja i očekivanja prelaska državne granice, jer je većina dece prvi put putovala u neku drugu državu, što im je usmerilo misli ka onom što ih očekuje u Peču Nou i na novi susret sa vršnjacima iz Rumunije.

Opširnije

Naredne aktivnovnosti projekta

 

-Naredne aktivnovnosti projekta Sport For Tolerance-

 


 

 

 

Naredne aktivnovnosti projekta Sport For Tolerance biće realizovane  od strane naših partnera iz Rumunije.

Planirano je da se održi škola fudbala, u kojoj će učešće uzeti deca iz opštine Sečanj. Da bi se dogovorili oko detalja i da bi bili sigurni da če deci koja odu da predstavljaju našu opštinu biti obezbeđeni svi projektom predviđeni uslovi , imali smo sastanak  sa rumunskim partnerima u Pecui Nou.

Tim iz Sečanja je obišao lokacije na kojima će biti održana škola fudbala kao i mesta gde će deca odmarati u slobodno vreme. Iskoristili smo priliku i da razgovaramo  sa ekspertima koji će voditi samu školicu fudbala.

Opširnije

Saopštenje za javnost

 

KONFERENCIJA ZA MEDIJE

Sečanj, 25. jun 2013.


 

 

U okviru IPA Programa prekogranične saradnje Rumunija - Srbija, opština Sečanj, sa svojim partnerom, opštinom Pečiu Nou iz Rumunije, realizuje projekat „Sport za toleranciju“. 

Ukupna vrednost projekta je 151.400,00 evra, od čega je donacija Evropske unije 128.690,00. Projekat će se realizovati u periodu od 12 meseci, i osnovni cilj je jačanje veza između ljudi u pograničnoj oblasti kroz povećanje saradnje u oblasti sporta. Osnovne projektne aktivnosti su škola fudbala i fudbalski turnir, kao i manifestacija obeležavanja jubileja fudbalskog kluba Sečanj, koji ima tradiciju dužu od jednog veka. U okviru projekta biće nabavljena i sportska oprema za mlade fudbalere, kao i oprema za održavanje stadiona.

Opširnije

Proslava u Sečnju

 

Opština Sečanj

Novak Zubac, projekt manadžer

 


 

 

Proslava u Sečnju

 

 

 U Sečnju je tokom dva dana (26. i 27.09.2013.) organizovana proslava koja se sastojala od 4 aktivnosti:

  1. Glavna ceremonija
  2. Projekcija filma
  3. Koncert
  4. Takmičenje u kuvanju

Opširnije

Izveštaj o realizaciji manifestacije seminar za školsku decu

 

-Seminar za školsku decu o toleranciji-

 


 

 

 

U septembru 2013. u Sečnju je organizovano tri jednodnevna seminara za decu školskog uzrasta na temu tolerancije. Seminari su održani 6, 7. i 8. decembra.

Učesnici na seminarima bila su deca uzrasta od 7 do 14 godina iz opštine Sečanj. Na prvom seminaru učestvovala su deca iz Sečnja i Boke; na drugom iz Jaše i Krajišnika; a na trećem deca iz Sutjeske, Neuzine i Jarkovca.

Opširnije

Izveštaj o realizaciji manifestacije turnir u fudbalu

 

-Turnir u fudbalu-


 

U periodu od 25. do 29. septembra u Jaši Tomić je organizovan turnir u fudbalu za decu. Učesnici na turniru bila su deca uzrasta od 6 do 12 godina iz opština Sečanj i Peciu Nou.

Na turniru je učestvovalo 5 ekipa:

  • Sečanj - Srbija
  • Jaša Tomić – Srbija
  • Krajišnik - Srbija
  • Dinias - Rumunija
  • Peciu Nou – Rumunija

Opširnije

Izveštaj o realizaciji manifestacije škola fudbala

 

-Škola fudbala-


 

 

U periodu od 10. do 24. septembra u Jaši Tomić je organizovana škola fudbala za decu. Školu su pohađala deca uzrasta od 6 do 12 godina iz opština Sečanj i Peciu Nou.Treneri i učesnici

 

Školu je vodilo 8 fudbalskih trenera i 2 koordinatora. Koordinatori su bili zaduženi za organizaciju škole, pravljenje metodologije rada i koordinaciju grupa dece koje su vodili treneri. Treneri su vodili manje grupe dece, pokazivali im vežbe i nadgledali njihovo izvođenje. Koordinatori su za ovaj posao odabrali 10 najboljih učesnika seminara za fudbalske trenere održanog tokom avgusta.

Opširnije

Izveštaj o realizaciji manifestacije seminar za fudbalske trenere

 

-Seminar za fudbalske trenere-

 


 

 

Tri jednodnevna seminara za fudbalske trenere su organizovana u periodu od 26. do 28. jula. Tema seminara bila je tolerancija u sportu, a za potrebe realizacije seminara angažovan je ekspert iz ove oblasti. Ekspert je bio Željko Stanić, profesionalni trener i nosilac UEFA A licence. Ekspert je pripremio materijale za seminare, prezentovao ih učesnicima i vodio seminare.

Seminari su održani u prostorijama opštine Sečanj, koja je u potpunosti opremljena za realizaciju seminara. Ketering je obezbeđen za sve učesnike za sva tri dana i sastojao se od mešanog mesa, hleba, salate, kafe i bezalkoholnih napitaka.

Na svakom seminaru učestvovalo je 12 lokalnih fudbalskih trenera:

Latinkić Aleksandar, Pejin Marko, Djuric Damir, Uljarević Dalibor, Brčić Vladimir, Uljarević Nikola, Vučković Borislav, Marjanović Ratko, Milivojević Zoran, Peka Dario, Željski Žarko i Stanić Željko.

Opširnije